Project Description

Description

The building is located in the center of the island of Malta at Tà Qali-Attard table land , It is located 6 km to the south and the north coast, 8 km from the capital La Valletta, adjacent to the National Stadium. It is in a sheltered position with respect to the winds of the sea. The foundation soil consists of sandy consolidated reporting the building will be built one meter higher than the surrounding land, this in order to shade it from rain water.
The project consist in a light roofing system in PVC (maximum weight 1 Kg/sqm), at the base, instead, a cover is provided with rigid panels sandwitch. The principal structure forms a three-hinged arch 36 m wide and 40 m long and reaches a maximum height of 12 m. The principal beams have a cross section of 16 cm of basis and 72 cm of height. The Glulam Beams are joined together by steel nodes that block all degrees of freedom, except in the final sections that form the hinges. The secondary structure is contituted by small glulam beams, with the function of shore up the structure to horizontal loads, and in part to support the package of coverage. The height of secondary is 16 cm, with a basis of 16 cm for shortest.
The arc is connected to the footings with steel nodes with hinge behavior. Because of lightweight of structure matched with wind action, the reaction of this nodes can be both of compression or traction.The height of arc is 12.00 m, the arc forms the floor of level zero to the upper surface in corrispondence of central steel node. The central node will be realized as a hinge, this in order to reduce the bending moments in the structure, aiming to increase the normal stress. The secondary beams is connected to the principal beams using wood screws, which completely absorb the cut, while the normal stress is absorbed by contact. The front part consists of mullion and transom in glulam section of 12×16 cm, to which it is attached: an input port, flexible panels from 4 cm in thickness up to 3 m all’atezza , a fancoil on each side for air circulation.

 

 

Credits

 

Descrizione

La costruzione è situata nel centro dell’isola di Malta nell’altopiano di Tà Qali-Attard , a 6 km dalla costa Nord e Sud e a 8 km dalla capitale La Valletta, adiacente al National Stadium. La costruzione è in una posizione riparata dai venti del mare . Il terreno di fondazione è composto da sabbia consolidata e l’edificio è costruito un metro sopra al terreno circostante , questo per ripararlo dall’ acqua piovana .Il progetto consiste in un sistema di copertura in PVC leggero ( peso massimo 1 Kg / mq) , alla base , invece , è prevista una copertura con pannelli rigidi sandwitch . La struttura principale forma un arco a tre incernierate lungo 36 m di larghezza e 40 m e raggiunge un’altezza massima di 12 m . Le travi principali hanno una sezione trasversale di 16 cm di base e 72 cm di altezza.Le travi in legno lamellare sono unite tra loro da nodi in acciaio che bloccano tutti i gradi di libertà , tranne nelle sezioni finali che costituiscono i cardini .La struttura secondaria è costituita da piccole travi lamellari , con la funzione di puntellare la struttura ai carichi orizzontali , e in parte per sostenere il pacchetto di copertura. L’altezza del struttura secondaria è 16 cm , con una base di 16 cm per la più corta .L’arco è collegato ai basamenti con nodi in acciaio con comportamento a cerniera .
A causa della leggerezza della struttura abbinato con l’azione del vento , la reazione di questi nodi può essere sia di compressione o di trazione . L’altezza dell’arco è di 12.00 m e forma il piano di livello zero lungo la superficie superiore in corrispondenza del nodo centrale in acciaio .il nodo centrale è realizzato come una cerniera , questo al fine di ridurre i momenti flettenti nella struttura e di aumentare lo sforzo normale.Le travi secondarie sono collegate alle travi principali con viti a legno, che assorbono completamente il taglio , mentre lo sforzo normale viene assorbito per contattoLa parte frontale è costituita da montanti e traversi in legno lamellare di sezione 12×16 cm ,   ad essa sono collegati : una porta di ingresso , pannelli flessibili da 4 cm di spessore ed alti fino a 3 m , fancoil su ciascun lato per la circolazione dell’aria.

 

Crediti