Project Description

Description

The new project will be realized behind an existing building , in the same lot.
The existing building was built in 1979, and it is constituted of four different building’s corps.
The corp that is interested by the new building is completely underground. The distance from the designed building’s borders isn’t less of 5 meters on the estside and on the westside .
On the same sides the distance from neighboring lots’ buildings is more then 10 meters . On the north side the building will be realized adjacent to the existing building in the next lot, in the respect of seismic joints. It will have a glass facade for all height.
The lot’s entrance is only on the Etnea street that is above the level of the lot. The designed project is composed of an underground floor for using like a parking lot and of three floors overground for   residential use. The entrance to the parking lot is through an exclusive inner vehicle path, whereas the pedestrian entrance to the building is split from the vehicle path. There aren’t architectural barriers in all paths. The lift and the stairwell link the parking lot and the other floors . For each residential floor are allocated four housing units.

 

 

Credits

 

Descrizione

Il fabbricato in progetto verrà realizzato alle spalle del fabbricato esistente, nello stesso lotto.
L’edificio esistente è stato realizzato nel 1979, ed è costituito da quattro diversi corpi di fabbrica , il corpo interessato dalla nuova costruzione è interamente interrato.
La distanza dai confini del fabbricato in progetto è non minore di 5 metri sui lati Est ed Ovest e sugli stessi lati la distanza dai fabbricati dei lotti adiacenti è superiore a 10 metri. Sul Lato nord il fabbricato verrà realizzato in aderenza, nel rispetto dei giunti sismici, al fabbricato esistente nel lotto adiacente, avrà quindi una facciata non finestrata per l’intera altezza.
L’accesso al lotto avviene esclusivamente dalla via Etnea, che si trova a quota superiore rispetto al lotto stesso. L’edificio in progetto è costituito da un piano interrato da adibire ad autorimessa, e tre piani fuori terra da adibire ad uso residenziale. L’ingresso all’autorimessa avviene da un percorso carrabile esclusivo ed interno al lotto, mentre l’accesso pedonale al fabbricato ha un percorso che non confligge con quello carrabile.Tutti i percorsi non presentano barriere architettoniche . L’autorimessa ed i piani sono collegati mediante il corpo scala e l’ascensore. Per ciascun piano a destinazione residenziale sono previste quattro unità abitative.

 

Crediti